Genel

Samsun Ağız ve Diş Sağlığı

Samsun Ağız ve Diş Sağlığı.

Samsun ağız ve diş sağlığı konusunda iddialı bir kent olduğundan burada tam olarak beklentinizi karşılayacak bir şekilde hizmet almanız mümkün olur. Ağız Diş ve Çene Cerrahisi gündeme geldiği zaman bireylerin çene, diş ve ağız bölgesindeki rahatsızlıkların tanısı ve tedavisini içeren kapsamlı bir hizmet alanı karşımıza çıkar. Yine Ağız Diş ve Çene Cerrahisi; sert ve yumuşak doku rahatsızlıkları; düzeltilmesi gereken bozukluklar konusunda da uzmanlaşmış bir alandır. Bu alanın hizmet alanında farklı çalışmalar yer alır. İşte Samsun ağız ve diş sağlığı gündeme geldiği zaman karşımıza çıkan çalışma alanları;

  • Gömülü diş çekimi.
  • Normal dişlerin çekimi.
  • Çene kisleri ve tümörleri tanı ve tedavisi.
  • Sinüs tabanın yükseltilmesine yönelik işlemler.
  • İmplant ve zigomatik implantların uygulanması.
  • Kemiklerin kalınlaştırılması ve yükseltmesi işlemleri
  • Protez uygulaması öncesindeki cerrahi düzenlemeler.
  • Çene kırıklarına yönelik konservatif ve cerrahi tedavisi.
  • Dişlerdeki dokulardaki yaralanmaların tanısının konulması ve tedavisi.

Diş Çekimi Nedir?

Özellikle; bilim ve teknolojinin büyük gelişimi sayesinde diş hekimliği alanında özellikle tedavi ve dişlerin ağızda korunması odaklanmaktadır. Diş çekimi, bir dişin çene kemiği içinde bulunan yuvadan çıkarılma sürecidir.

Gömülü Diş Çekimi Nedir?

Gömülü 20 yaş dişlerinin sıkıntı yaratma sebebi, evrimsel değişikliklerin etkisiyle çenelerimizin giderek küçülmesidir. Bu küçülen çeneler, 20 yaş dişlerine yeterince yer bırakmaz, bu nedenle bu dişler diğer dişler gibi rahatça sıralanamazlar. Sınırlı alan, 20 yaş dişlerinin öndeki dişlere baskı yapmasına neden olabilir, bu da diş çapraşıklığına yol açar. Bu dişler, çevrelerindeki diş eti dokusuyla uyumsuz olabilir ve bu durum enfeksiyon riskini artırır.

Çene Tümörleri ve Kistleri

Çenelerde, dişlere bağlı veya bağlı olmayan farklı türlerde tümörler ve kistler meydana gelebilir. Bu hastalıkların teşhisi için genellikle küçük bir örnek alınarak histopatolojik bir değerlendirme yapılır. Tedavi bu sonuca göre uygulanır. Çenelerde oluşan kistler genellikle dişlere bağlıdır. Bu tür kistler, diş kökleri etrafında gelişebilir ve tedavi edilmezlerse büyüyebilirler. Kök ucu kisti olan hastalarda, sadece diş çekimi yapmak yeterli bir tedavi olmayabilir. Eğer diş çekilip kist kemik içinde bırakılırsa, bu kist büyümeye devam edebilir ve büyük boyutlara ulaşabilir. Bu durumda, birçok dişin çekilmesi gerekebilecek bir sorun ortaya çıkabilir.

Protez Öncesi Cerrahi Düzeltmeler Nedir?

Preprotetik cerrahi, eksik alveolar kemik yapısını tamamlayarak ve yumuşak dokuyu düzelterek, protez hazırlığı öncesinde destek dokuları optimal bir duruma getirmeyi amaçlar. Preprotetik cerrahi, protez hazırlığı için uygun bir ağız ortamı oluşturmayı hedefler. Bu aşamada cerrahi işlemler son derece titiz bir süreci beraberinde getirir. Dolayısıyla alanında uzmanların sürece dahil olması hemen her zaman tavsiye edilir.

Kemik Tozları& Sinus Yükseltme İşlemi Nedir?

Kemik tozları, biyolojik olarak uyumlu materyaller olarak da bilinir. Bu materyal; kaybedilen kemik dokusunun yeniden oluşturulması amacıyla kullanılırlar. Kemik tozları, iyileşmeyi hızlandırmanın yanı sıra kemik hacminin artmasına da katkıda bulunurlar. Kaynak olarak hayvan veya insan kaynaklı veya sentetik olabilirler. Sinüsler, üst çenedeki azı dişlerinin kökleri ile elmacık kemiği arasındaki boşluklardır ve sinüzitin, bu boşlukların iltihaplanması olarak bilinen bir durum olduğunu ifade etmek mümkün olur.

Sinüslerin alt sınırı, kemik kaybı ve azı dişlerinin çekilmesi sonucu aşağıya doğru çekilebilir. Bu da implant yerleştirmeyi zorlaştırabilir. Sinüs yükseltme işlemi, kemik tozlarının sinüs tabanına yerleştirilmesiyle kemik yüksekliğini arttırır ve bu alanda implant uygulamasına olanak sağlar. Burada alanında uzman olanların sürece dahil olması hemen her zaman tavsiye edilir.

Sinüs yükseltme ve kemik tozu eklemesi işlemleri uygulandığında, implantın kemikle kaynaşması için gereken bekleme süresi genellikle 6 ay daha uzatılır. Hastaların ağız, diş ve çene cerrahisi ihtiyaçları için uzman hekimler tarafından ilk muayene, tanı ve tedavi planlaması yapılır. Gerekli görülmesi durumunda, tanı için ek görüntüleme yapılır ve tedavi planı belirlendikten sonra hastalara uygun tedavi randevuları verilir.

Bazı hastalar, fiziksel veya zihinsel engelleri nedeniyle diş tedavilerine uyum sağlayamayabilirler. Bu tür hastaların tedavileri, günübirlik ameliyathane koşullarında intravenöz sedasyon ve genel anestezi altında ağız, diş ve çene cerrahları tarafından gerçekleştirilir. Bu tedaviler, bir anestezi uzmanıyla işbirliği içinde gerçekleştirilir.

Bize Yazın

Bize Ulaşın

Adres: Zafer mahallesi gazi caddesi no:122/5 İlkadım Samsun

Phone: 0 362 432 11 55
Email: [email protected]

7/24 Online destek

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir